Groepslessen kinesitherapie

bij kinesiste An-Sofie Heinen

Op afspraak, overdag en 's avonds mogelijk

Aantal personen: individueel of groepjes van 2 à 3 pers
Aantal sessies: 7
Per sessie, op medisch voorschrift: €30

op afspraak, overdag en 's avonds mogelijk

Aantal personen: individueel of in groepjes van 2à3 pers
Aantal sessies: in blokken van 5 lessen
Per sessie, zonder medisch voorschrift: €60/u te verdelen onder het aantal deelnemers

Op afspraak, overdag en 's avonds mogelijk

Aantal personen: individueel of groepjes van 2 à 3 pers
Aantal sessies: 6 à 9 sessies
Per sessie, op medisch voorschrift: €30

Werkwijze

De lessen zullen allemaal gegeven worden door mezelf, An-Sofie, individueel of in kleine groepjes van 2à3 personen om voldoende persoonlijke en professionele begeleiding te kunnen garanderen.

Deze vinden steeds plaats in de polyvalente ruimte op de 2de verdieping op hetzelfde adres als de kinepraktijk. Deze ruimte is enkel bereikbaar met de trap.

Voor alle lessen gelieve je aan te melden via telefoon of email. (zie onder)

De lessen relaxatie en zwangerschapsoefeningen  gaan steeds vooraf door een individuele sessie of kennismakinggesprek. Daar wordt dan bekeken of u de lessen individueel of in groep kan meevolgen. Deze reeksen kunnen enkel gevolgd worden op medisch voorschrift aan het normale kinetarief (€30/sessie) en de normale terugbetaling door de mutualiteit (tabel hangt uit beneden aan de praktijk).

Voor de Clinical Pilates kan je je aanmelden en doorgeven of je interesse hebt voor een individuele reeks of voor de groepslessen. Dan bekijk ik mee aan welke groep je best aansluit. Voor de groepslessen worden er telkens 5 lessen op voorhand vastgelegd op momenten die voor iedereen zo goed mogelijk passen, meestal ’s avonds , maar overdag ook mogelijk. Het max aantal deelnemers ligt op 3 personen om voldoende persoonlijke begeleiding te kunnen garanderen. Bij de individuele lessen kunnen we volledig op uw maat werken. Het tarief bedraagt telkens €60/les te verdelen onder het aantal deelnemers.

De betaling van de lessen gebeurt cash of mobiel per sessie. Voor de pilateslessen kan er ook ineens vooruit betaald worden voor de 5 lessen op volgend rekeningnummer BE50 7360 4146 2918, met vermelding van ‘groepsles pliates + naam’.

Voor alle lessen geldt dat je minstens 24u op voorhand moet annuleren indien je niet kan komen, anders wordt de sessie toch in rekening gebracht. In de vakantieperiodes kunnen de lessenreeksen onderbroken worden, maar dit zal steeds tijdig gecommuniceerd worden.

Inschrijvingen of voor meer info:

0479577967

info@anso-kine-mind.be

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
01
02
03
04
  • 20:00

    Clinical Pilates

05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
Huidige datum
16
17
18
  • 20:00

    Clinical Pilates

19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05

Inhoud van de lessen

Relaxatie

De relaxatielessen zijn een onderdeel van de behandeling van chronische hyperventilatie of angst-of spanningsyndroom en worden in principe gecombineerd met enkele individuele gesprekssessies, deze zijn op afspraak in te plannen. Maar indien gewenst kunnen ze ook afzonderlijk gevolgd worden.

Tijdens de relaxatieoefeningen, ook wel meditatieoefeningen genoemd, maak ik gebruik van de principes van Jacobson en Schultz, dit zijn bewuste ontspanningsoefeningen. Ook komen er enkele elementen aan bod uit de mindfulnesstraining van Edel Maex.

Dit vindt plaats individueel of in groepjes van 2 à 3 personen.

Clinical Pilates

Hier is het de bedoeling om individueel of in groepjes van 2à3 personen te oefenen volgens de principes van Pilates, waar er gewerkt wordt aan houding, core, evenwicht, lichaamscontrole en kracht. Dit met de mogelijkheid om de oefeningen aan te passen naar het niveau en de noden van de (rug- en nek)patiënt. Ook  mensen die geen klachten hebben, maar die onder meer begeleiding en in een kleinere groep wensen te oefenen, zijn zeker welkom!

Voor nog meer info over Clinical Pilates zelf, Klik hier

Postnatale kiné

Vanaf enkele weken na de bevalling kan je eerst bij mij terecht voor een individuele sessie, zodat ik kan kijken of er problemen of klachten zijn . Daarna kan je dan hier in kleine groepjes van 2à3 personen je postnatale oefeningen komen doen, waarbij vnl. gewerkt wordt op de bekkenbodem- en de buikspieren, maar later ook op de algemene spieren. Hier gebruik ik de principes van de Clinical Pilates en wordt er rekening gehouden met eventuele klachten zoals bekkeninstabiliteit en diastase. Ik probeer de groepjes samen te stellen volgens het aantal weken postpartum, zodat het niveau min of meer gelijk is. Baby’tjes zijn hierbij ook zeker welkom, maar je kan zelf als mama het beste aanvoelen of dat met jouw baby geschikt is of niet. Gelieve dan wel zelf een dekentje of maxi-cosi of iets te voorzien waarin ze kunnen liggen. De buggy’s kunnen niet mee naar boven.