Musculoskeletale- en manuele therapie

Leen Vanwinnendael – kinesiste

 

Kinesiste Leen is afgestudeerd aan de universiteit van Antwerpen als Master in de kinesitherapie van de musculoskeletale aandoeningen en sport.

Musculoskeletale aandoeningen zijn blessures van het bewegingsapparaat zoals gewrichtspijnen, peesletsels, chronische pijn, pre- en postoperatieve aandoeningen.

Sportkinesitherapie is een vorm van kinesitherapie om sporters met een blessure zo snel mogelijk hun sport terug te kunnen laten hervatten.

Zowel na een blessure als recreatieve sporter of niet-sporter, als voor of na een operatie helpt Leen u graag verder met een evidence based behandeling.

Mogelijk kan deze therapie door haar ook aangevuld worden met dry-needling. Bij deze behandeling wordt door middel van een “droge naald” gewerkt op triggerpoints in de spieren. Door het gericht aanprikken van deze punten, kunnen de spieren snel en langdurig ontspannen.

Begin 2023 heeft Leen een extra opleiding afgerond over manuele therapie bij nek- en rugklachten zodat zij haar kennis en visie hierover nog kon verbreden.