Pilates en Yoga

bij kinesiste An-Sofie Heinen en yoga lesgeefster Sonu Malik

Pilates

  • Groepslessen door An-Sofie op woensdagochtend om 9u en op vrijdagochtend om 9u (telkens 60’), in reeksen van 5 weken en individuele sessies door An-Sofie, op afspraak 0479577967

 

Alle lessen gaan door in de polyvalente ruimte (2de verdiep)

Yoga

  • Groepslessen (4 Ă  5 personen) door Sonu op vrijdagochtend om 11u (90’), in reeksen van 5 lessen en
  • Individuele sessies door Sonu, op afspraak/reserveren: 0483085766 of aanmelden op yoga@sonumalik.com

 

Alle lessen gaan door in de polyvalente ruimte (2de verdiep)

Pilates – Door kine/docente An-Sofie

Naast de clinical pilates die individueel wordt gegeven op doktersvoorschrift, geef ik, An-Sofie, ook pilateslessen in kleine groepjes (3 Ă  4 personen).

Hier wordt in een les van 60’ gewerkt aan houding, core, evenwicht en kracht volgens de principes van Pilates. De les bestaat uit een opwarming, een spierversterkend gedeelte en eindigt steeds met stretching van het hele lichaam. Het voordeel van kleine groepjes is dat iedereen goed begeleid wordt en dat er de mogelijkheid is om de oefeningen aan te passen aan ieders niveau en noden, voor zowel mensen met als zonder klachten.

“Physiotherapist and former professional dancer with the Australian Ballet, Craig Phillips,  pioneered the Clinical Pilates process over 30 years ago by linking emerging  spinal stability research to the work of Joseph Pilates and his contemporaries.“  Bron: www.clinicalpilates.com

Clinical Pilates

“Clinical Pilates is a form of physical exercise that focuses on posture, core stability, balance, control, strength, flexibility, and breathing. The Pilates Method was developed by Joseph Pilates in the early 20th century in Germany. These days, Clinical Pilates is often used in conjunction with physiotherapy as a means of treating a variety of injuries, particularly those of the neck and back. This is based on literature that demonstrates strong evidence to support the use of therapeutic exercise in the management of patients with injuries, particularly low back pain. Recent research advocates the retraining of the deep stabilizing muscles for patients with low back pain. Clinical Pilates focuses on the retraining and recruitment of these stabilizing muscles (core stability) as well as improving posture, strength and flexibility.”

In 2018 heb ik de cursus Clinical Pilates  level 1 en 2 gevolgd bij Ana Rita Cruz & Elisa Petiz (Portugal) via Smarteducation. Ik volgde zelf in mijn vrije tijd al de gewone Pilateslessen en het leek mij heel fijn om dit te kunnen integreren in mijn behandelingen. Ondertussen  gebruik ik de principes van de Clinical Pilates standaard in mijn oefentherapie. Hierdoor gaan de patiënten veel bewuster bewegen en hun eigen corset (de diepe stabiliserende spieren) leren gebruiken om hun nek-en rug beter te kunnen beschermen.

In december 2019 heb ik nog een extra opleiding gevolgd tot pilatesinstructor (Bij Goed Bezig, Hasselt). Hierdoor kan ik mijn patiënten nog beter corrigeren en begeleiden bij de pilatesoefeningen en ben ik in staat om dit ook in kleine groepslessen te geven.

Praktische info

Momenteel zijn er 2 lesmomenten op woendagvoormiddag  (9u en 10u15) in groepjes van 4 personen.
Er wordt telkens ingeschreven per reeks van 5 lessen.
Bij voldoende interesse kan er nog een nieuwe groep gestart worden (enkel overdag)

Prijs pp per reeks: €75

Individuele sessies zijn op afspraak en vallen onder het normale kinétarief (€35/30’)

Aanmelden bij An-Sofie 0479577967 of via het contactformulier

Pilates – Door docente Almut

Enkele jaren geleden leerde ik Pilates kennen. Het was niet meteen liefde op het eerste gezicht, maar stelselmatig raakte ik in de ban van Pilates. Suzanne Karpati (Pilates Studio Berchem) en Ann Van Huffel (PilatesWorks Studio) hebben mij geĂŻnspireerd en opgeleid. Hoe meer ik erover weet, hoe fascinerender en rijker deze methode wordt voor mij. Terwijl ik voor de rest liever in de natuur ben dan binnenshuis is Pilates een perfecte aanvulling voor de andere sporten die ik graag doe, fietsen en lopen.

Praktische info

In een groep van max. 5 personen worden er op de mat oefeningen gedaan die je hele lichaam trainen. Tijdens de lessen is er ruimte om de oefeningen op maat van jouw noden aan te passen. Regelmatig gebruik ik ‘props’ zoals gewichtjes of de Pilates ring, die voor afwisseling zorgen. Pilates is een methode die de nadruk legt op diepe spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding. Je leert je lichaam kennen, je maakt zwakkere spieren sterker en brengt zo meer balans in je lichaam. Pilates is niet gericht op prestatie of kwantiteit maar op de kwaliteit van de beweging.

Met persoonlijke aandacht wil ik je tijdens mijn lessen inspireren Ă©n uitdagen zodat je na elke sessie voldaan en tevreden naar huis gaat. Jong en oud, sportievelingen Ă©n mensen die gewoon willen bewegen zijn allen van harte welkom.

Reserveer je les hier: https://www.momoyoga.com/100-and-friends/