Ons gemotiveerd team

An-Sofie Heinen – kinesiste

Ik ben in juni 2006 afgestudeerd als kinesiste aan de Hogeschool Antwerpen (Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen).

De eerste jaren heb ik deeltijds als kinesiste in loondienst gewerkt (Hof Ter Schelde 2006-2007; Monica-Apra 2007-2009; WZC Immaculata 2009-2017) en deeltijds als zelfstandig kinesiste in twee verschillende groepspraktijken in Kruibeke en Antwerpen.

In 2013, na de geboorte van mijn dochter Helena, heb ik mijn droom waargemaakt en ben ik mijn eigen praktijk gestart aan huis in Berchem. In het begin nog steeds deeltijds in combinatie met het werk in het rusthuis. De praktijk groeide snel en in 2017 heb ik dan ook besloten om te stoppen in loondienst en mij volledig te focussen op mijn werk in de praktijk.

An-Sofie Heinen - "Anso"

Een persoonlijke aanpak in een huiselijke sfeer vond ik van in het begin al zeer belangrijk en probeer ik tot op heden te behouden.

Mensen kunnen helpen bij het bewuster bewegen en zijn en daardoor zowel hun fysieke  als hun mentale klachten zien afnemen, daar doe ik het voor!

In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd, maar ik ben mij voornamelijk gaan richten op volgende specialisaties:

 

 

Om deze kwalitatieve aanpak te kunnen blijven garanderen ben ik gedeconventioneerd sinds mei 2017. Het tarief in 2023 bedraagt €35/30’ voor de courante pathologieën. Voor uitzonderingen en de terugbetalingstarieven zie op de tabel die uithangt in de praktijk.

Almut Fuhr - pilatesdocente

Almut Fuhr – pilatesdocente

Enkele jaren geleden leerde ik Pilates kennen. Het was niet meteen liefde op het eerste gezicht, maar stelselmatig raakte ik in de ban van Pilates. Suzanne Karpati (Pilates Studio Berchem) en Ann Van Huffel (PilatesWorks Studio) hebben mij geïnspireerd en opgeleid. Hoe meer ik erover weet, hoe fascinerender en rijker deze methode wordt voor mij. Terwijl ik voor de rest liever in de natuur ben dan binnenshuis is Pilates een perfecte aanvulling voor de andere sporten die ik graag doe, fietsen en lopen.

Voor info over de lessen zie pilates en yoga

Leen Braspenning – Dramatherapeute

Leen huurt enkele uren per week de polyvalente ruimte voor dramatherapie.

Binnen de dramatherapie hanteren we creatieve en kunstzinnige methodes. Werken met theater, met beweging of met tekenen… met zulke fantasierijke uitdrukkingsmiddelen gaan we therapeutisch aan de slag. Daarbij is jouw persoonlijk verhaal altijd het uitgangspunt.

Waarom kies ik voor deze aanpak? Omdat ik zowel de kracht van het theater als die van de therapie ken. Ik werkte jaren als professioneel theatermaker, als creatief coach, als docent beeldende vorming en dramadocent. Gaandeweg begon ik die creatieve methodes ook toe te passen in een therapeutische setting. Ik werkte zowel met jongeren in de jeugdzorg als met volwassen slachtoffers van trauma. De creatieve kracht van dramatherapie is er voor iedereen.

Meer info over Leen B. vind je op haar eigen website:

Leen Braspenning - Dramatherapeute
Leen Braspenning - Dramatherapeute