Ons gemotiveerd team

An-Sofie Heinen – kinesiste

Ik ben in juni 2006 afgestudeerd als kinesiste aan de Hogeschool Antwerpen (Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen).

De eerste jaren heb ik deeltijds als kinesiste in loondienst gewerkt (Hof Ter Schelde 2006-2007; Monica-Apra 2007-2009; WZC Immaculata 2009-2017) en deeltijds als zelfstandig kinesiste in twee verschillende groepspraktijken in Kruibeke en Antwerpen.

In 2013, na de geboorte van mijn dochter Helena, heb ik mijn droom waargemaakt en ben ik mijn eigen praktijk gestart aan huis in Berchem. In het begin nog steeds deeltijds in combinatie met het werk in het rusthuis. De praktijk groeide snel en in 2017 heb ik dan ook besloten om te stoppen in loondienst en mij volledig te focussen op mijn werk in de praktijk.

An-Sofie Heinen - "Anso"

Een persoonlijke aanpak in een huiselijke sfeer vond ik van in het begin al zeer belangrijk en probeer ik tot op heden te behouden.

Mensen kunnen helpen bij het bewuster bewegen en zijn en daardoor zowel hun fysieke  als hun mentale klachten zien afnemen, daar doe ik het voor!

In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd, maar ik ben mij voornamelijk gaan richten op volgende specialisaties:

 

 

Om deze kwalitatieve aanpak te kunnen blijven garanderen ben ik gedeconventioneerd sinds mei 2017. Het tarief in 2022 bedraagt voor de acute pathologieën €32/30’ en voor de chronische pathologieën €30/30’. De tabel met de terugbetalingstarieven hangt uit in de praktijk.

Ineke Custers - psychologe in Antwerpen
Ineke Custers

Ineke Custers – psychologe

Ik ben afgestudeerd in 2006 als psychologe aan de KULeuven. Nadien heb ik ook nog Kinesitherapie gestudeerd aan de UAntwerpen waar ik in 2018 ben afgestudeerd. (Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen)

Vind je geen rust meer of heb je het gevoel dat je vastzit en niet meer in beweging kan komen?

Ik neem graag, samen met jou, de tijd om te kijken hoe jij weer tot jezelf kan komen.
Ik geef individuele begeleiding rond:

 

Stress-gerelateerde klachten – Zingeving, levensvragen – Relationele problemen – Loopbaan – Pijn en gezondheid – Sport – Ouderschap – …

Mijn werkwijze:

Naar een psycholoog gaan betekent niet noodzakelijk dat je je problemen niet zelf kàn aanpakken, het betekent dat jij de keuze maakt om dit niet alleen te doen. Dit is een krachtig signaal dat je verandering wil. Je zet zelfzorg letterlijk in je agenda! In een eerste gesprek bespreken we je hulpvraag en welke aanpak voor jou kan werken.

Naast gesprekstherapie, kunnen ook opdrachten deel uitmaken van de begeleiding. In mijn postgraduaat supervisie en coaching, leerde ik technieken uit verschillende stromingen toepassen. Ik verdiep me momenteel verder in ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Heb je last van hyperventilatie, dan kan je hier op 1 adres terecht bij  kinesiste An-Sofie en bij mezelf voor een totaalaanpak en -begeleiding van jou klachten.

 

Praktisch:

Wil je een afspraak maken, dan kan je rechtstreeks bij mij terecht:
Tel: 0496/712770
Tarief: 65€ per uur

Leen Vanwinnendael – kinesiste

In Juli 2020 ben ik afgestudeerd aan de universiteit van Antwerpen als kinesist in de master musculoskeletale aandoeningen en sport. Dit houdt in dat ik u graag help met algemene kinesitherapie (gewrichtspijnen, peesletsels, chronische pijn,..), pre/post-operatieve revalidatie , sportkinesitherapie en Dry neelding.

Doorheen de opleiding en de daarbij gepaarde stage-ervaringen ben ik gefascineerd geraakt in de fysiopathologie van het lymfe & veneus en arterieel stelsel.  Om mijn kennis hierin te verrijken volgde ik de opleiding oedeemtherapie aan de Dr. Vodderschool voor specifieke pathologie van diverse indicatiegebieden zoals lymfeoedemen, posttraumatische -en postoperatieve oedemen ( post-mammectomie, verstuikingen, breuken hematomen) migraine, litteken en fibrose , dit doormiddel van manuele lymfedrainage, zwachtelen, lymfetaping en puntpompen.

In mijn aanpak staat de patiënt centraal en tracht ik op die manier het functioneren in het dagelijks leven te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat een kinesitherapeutische behandeling bestaat uit zowel oefentherapie als manuele therapie waarbij de therapeut en patiënt als 1 team samenwerken.

Leen Vanwinnendael - kinesiste
Leen Vanwinnendael - kinesiste

Ik ben sinds 2021 gedeconventioneerd en het tarief in 2022 bedraagt voor de acute pathologieën €32/30’ en voor de chronische pathologieën €30/30’. De tabel met de terugbetalingstarieven hangt uit in de praktijk.

Maak je graag een eerste afspraak bij mij, neem dan eerst contact op met An-Sofie om je aan te melden.