Yoga

bij yoga-docente Oona De Vos

Yin yoga

Tijdens Yin Yoga strek je langdurig bepaalde gebieden van je lichaam. Hierdoor stroomt de energie tijdelijk minder goed door in bepaalde lichaamsdelen. Zodra je uit de houding komt is er ruimte gecreëerd en kan je energie vrij doorstromen.

Het langer aanhouden van de lichaamshouding (asana) zorgt voor de versterking en versoepeling van bindweefsel, gewrichten en ligamenten.

 

Met focus op de ademhaling en sensaties van het lichaam, zijn we beter in staat mentale en fysieke weerstand los te laten. We (h)erkennen patronen en gevoelens tijdens de diepe ontspanning. Zo ontwikkelen we inzichten die we kunnen meenemen van de mat naar ons dagelijks leven.

Hatha yoga

‘Yoga Chitta Vritti Nirodhana’

‘Yoga is het stilvallen van de wervelingen van de geest’.

 

Tijdens de Hatha lessen vinden we steeds een balans tussen lichaamshoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama), concentratie (dharana), meditatie (dhyana) en het bereiken van innerlijke rust (samadhi).

De combinatie van deze technieken zorgt voor onthaasting en gereduceerde stress levels. Ook wordt er aan deze technieken een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, klieren en organen. Er treedt een algemene versoepeling van lichaam en geest op. We identificeren ons niet langer met de wervelingen van onze gedachten en ervaren minder weerstand.